Belépés

Belépés


e-mail cím:

jelszó:
Regisztráció


Elfelejtett jelszó
Kosár
0 termék, 0.- Ft
Összesen (nettó): 0.- Ft

Kosárhoz

A termék sikeresen bekerült a kosárba!

tovább vásárolok Kosárhoz

Megfelelő horgászszék az önfeledt időtöltésért

A gyakorlott horgászok jól tudják, hogy a megfelelő horgászszék elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy valóban a horgászatra tudjuk fordítani minden figyelmünket, kényelmetlenség nélkül.

Szezonkezdés előtt minden horgász számára javasolt, hogy átvizsgálja felszerelését, és a hiányzó, illetve tönkrement holmikat lecserélje. Ezek közül az egyik legfontosabb a horgászszék, hiszen ha az nem megfelelő, akkor a horgászás öröme kényelmetlenséggel párosul, ami megfoszthat minket a legkellemesebb élményektől.

A jó horgászszék ismérvei néhány tényezőben kimerülnek. Fontos, hogy a horgászszék kényelmes, erős, összecsukható és könnyű legyen. Ezenkívül nem árt, ha olyan alapanyagból készül, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak. Mindemellett a horgászszék ára is lényeges, hiszen ma már nemcsak a kínálat, hanem az árfekvés spektruma is óriási. Természetes, hogy mindenki szeretné szezonkezdésre beszerezni a legjobb eszközt a legjobb áron.

Horgászszék kiválasztása előtt

A legegyszerűbb az lenne, ha meg lehetne határozni, hogy melyik a legjobb horgászszék. Ez azonban nem ilyen egyszerű, ezért egy kis útmutatóra van szükség a jó választáshoz.

Jó néhány tényező befolyásolja, hogy a horgász számára személy szerint melyik eszköz, jelen esetben melyik horgászszék lesz az ideális. Vegyük figyelembe, hogy mennyi időt kívánunk a vízparton tölteni, továbbá az évszak, a hőmérséklet is befolyásoló tényező.

Ezenkívül át kell gondolnunk, hogy számunkra mi a fontos. Ha a kényelemnél fontosabb a horgászszék súlya, akkor máris mások a prioritások. További kérdés lehet, hogy mekkora az adott szék teherbírása, illetve a saját súlyunk.

A kényelem tárgykörébe tartozik a hosszított háttámla, a széles karfa és a vastag párnázottság. Ezeket mind magunk döntjük el, hogy fontos-e vagy sem.

Az azonban teljesen biztos, hogy megfelelő horgászszék nélkül nem lesz örömteli a horgászás. Éppen ezért alaposan vizsgáljuk meg meglévő székünket, és ha szükséges, cseréljük le egy újabbra.

Kezdő horgászként vegyük sorra, hogy mik az elvárásaink, és ahhoz mérten válasszunk, esetleg kérjünk tanácsot, akár a horgász webáruház ügyfélszolgálatán!vissza