Belépés

Belépés


e-mail cím:

jelszó:
Regisztráció


Elfelejtett jelszó
Kosár
0 termék, 0.- Ft
Összesen (nettó): 0.- Ft

Kosárhoz

A termék sikeresen bekerült a kosárba!

tovább vásárolok Kosárhoz

Mi az oka a feeder bot töretlen népszerűségének?

A választ roppant egyszerű. A feeder bot egy nagyszerű eszköz, mely igen széles körben felhasználható.

Egy feeder bot már önmagában is garantál némi eredményességet, legyen szó kezdő vagy gyakorlott horgászról. Bár sokan csak a nyugalom és a csönd miatt választják a horgászatot hobbinak, ám ha ez így is van, ki ne szeretne eredményeket elérni?

Feeder bot típusai

Milyen típusokkal rendelkezik a feeder bot? Hogyan válasszunk?

A gyakorlott horgászok jól tudják, hogy feeder bot választása előtt figyelembe kell venni a vizet, ahol majd horgászni fogunk, valamint a távolságot. Ehhez képest válasszunk. A feeder bot típusai a következők: light, medium, heavy és extra heavy feeder bot. Ezek dobósúly szerinti besorolások.

A víz figyelembevétele azért szükséges, mert ma már folyóvízre alkalmas feeder bot is kapható, mely eltérő tulajdonságokkal rendelkezik azokhoz a típusokhoz képest, melyek tavakon használatosak.

Jó tanácsok kezdőknek feeder bot választásához

Mint ahogy azt már fentebb említettük, a kezdő horgász számára nem mindig könnyű a választás. Ezt szeretnénk megkönnyíteni néhány jó tanáccsal.

Kezdőként legjobb, ha 360-as feeder bot kerül kiválasztásra, mert ez a legkönnyebben kezelhető.

Dobósúly tekintetében a medium vagy az alatti feeder bot a legjobb választás, hiszen mint minden tevékenységre, a horgászatra is igaz, hogy először meg kell tapasztalni a nehézségeket, utána lehet emelni a magunkkal szembeni követelményeket a célok tekintetében.

Bár rendeltetésszerű használat mellett a spicc ritkán törik el, mégis ez a feeder bot legérzékenyebb része, ezért érdemes olyan modellt választani, melyhez bármikor tudunk pótspiccet vásárolni.

Miután sikerült meghatározni a feeder bot típusát, sokszor a márka is gondot okoz, hiszen még egy konkrét típusból is túl nagy a kínálat, ráadásul az árkategória is meglehetősen széles. Nyilvánvalóan minden horgász más feeder bot márkát fog javasolni, ezek közül is a leggyakrabban elhangzó márka lesz a nyerő választás.

Kellemes idényt, eredményes horgászatot kívánunk!vissza