Belépés

Belépés


e-mail cím:

jelszó:
Regisztráció


Elfelejtett jelszó
Kosár
0 termék, 0.- Ft
Összesen (nettó): 0.- Ft

Kosárhoz

A termék sikeresen bekerült a kosárba!

tovább vásárolok Kosárhoz

Milyen horgászbot lesz megfelelő az új szezonra?

Bárcsak olyan egyszerű lenne a válasz, mint maga a kérdés. Az igazság azonban az, hogy sok mindentől függ, hogy milyen horgászbot lesz a megfelelő.

Általában kezdő horgászok szokták feltenni ezt a kérdés, hiszen olyan elképesztő kínálat áll rendelkezésre horgászbot területén, illetve a típusok között, hogy tapasztalat nélkül szinte lehetetlen választani.

Természetesen a szezonkezdés is felvetheti az új horgászbot kérdését, ám a paraméterek pontosan ugyanazoktól a tényezőktől függenek.

A valódi kérdés az, hogy milyen hal kifogása lesz a célunk, valamint, hogy milyen horgászmódszert részesítünk előnyben. Ehhez mérten kell, hogy kiválasztásra kerüljön a horgászbot.

Az sem utolsó szempont, hogy milyen távolságra szeretnénk horgászni, hiszen ez is meghatározza a horgászbot típusát, valamint hogy folyóvízben vagy állóvíznél szeretnénk horgászni.

Mint minden horgászfelszerelés esetén, itt is lényeges, hogy az anyagi lehetőségeink mit engednek meg számunkra, hiszen a néhány ezer forintos botoktól a több tízezer vagy akár százezer forintos botokig terjed a kínálat. Ezért is nagyon fontos, hogy olyan botot válasszunk, amit valóban örömmel és eredményesen használunk majd.

A legelterjedtebb horgászbot

Bátran állíthatjuk, hogy napjainkban a legelterjedtebb horgászbot a feeder bot, mivel viszonylag egyszerűen és eredményesen lehet azt használni.

Ha a fentiek alapján gyorsan letesszük a voksunkat a feeder bot mellett, akkor sem dőlhetünk még hátra, hiszen ezek között is van választási lehetőség, nem is kevés.

Az elsődleges kérdés, hogy milyen méretet válasszunk. A feeder bot mérete nagymértékben meghatározza majd eredményességünket. A legnépszerűbb méret a 360-as, ami egy univerzálisan használható méret. Ezzel viszonylag nagy távolság érhető el, és többnyire elegendő. A nagyobb méretek már nagy tapasztalatot igényelnek.

A fentiekből látható, hogy csak tapasztalt horgászok számára ajánlott, hogy egyedül válasszák ki a nekik megfelelő horgászbot típust. Kezdőként mindenképpen szükségünk lesz némi segítségre, amit egy jó horgász webáruházban akár az ügyfélszolgálattól is megkaphatunk. Ne feledjük, választásunk meghatározza majd az új szezonban szerzett élményeinket.vissza