Belépés

Belépés


e-mail cím:

jelszó:
Regisztráció


Elfelejtett jelszó
Kosár
0 termék, 0.- Ft
Összesen (nettó): 0.- Ft

Kosárhoz

A termék sikeresen bekerült a kosárba!

tovább vásárolok Kosárhoz

Horgászbot alapanyagok változásai

Miért ilyen óriási a horgászbot kínálat? A válasz egyszerű. Napjainkban minden halfajra és minden helyzetre lehet a célnak leginkább megfelelő horgászbot típust vásárolni.

http://www.eurostar.hu/botok

Minden egyes halhoz, valamint minden egyes környezethez más típusú horgászbot ajánlott. Ha nem megfelelő botot használunk, akkor saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg tájékozatlanságunk hátrányait.

Az utóbbi évtizedekben a horgászbot típusok alapanyaga esett át a legnagyobb mértékű változáson. Nézzük, milyen alapanyagok voltak régen, és milyenek most.

Fél évszázaddal ezelőtt a legtöbb horgászbot alapanyaga a kőrisfa vagy mogyoróág volt. Akkor már megjelentek az acélbotok, ezek számítottak a legkorszerűbbeknek. Nem sokkal később a kőrist és a mogyorót a bambusz váltotta fel, mely sokáig tartotta a trendet, mivel erős volt és rugalmas. Hasonlóan nagy népszerűségnek örvendett a nádból készült horgászbot.

Hozzávetőlegesen ugyanebben az időben jelentek meg az üvegszálas horgászbot típusok, melyek nagyon erősek és rugalmasak voltak (illetve még most is azok, hiszen nem tűntek el teljesen).

Ennek továbbfejlesztett változata volt az üvegszövet, mely már alkalmas voltak hosszú, de könnyű horgászbot típusok készítésére.

30-40 évvel ezelőtt óriási technikai vívmányként jelentek meg a szénszálas, karbon horgászbot típusok, melyek még erősebbek és könnyebbek voltak, mint társaik. Éppen ezért tart mai napig a karbon horgászbot típusok trendje. Azt azonban érdemes tudni, hogy a karbon horgászbot fajták vezetik az elektromosságot, ezért magasfeszültség közelében tilos használni.

A karbon horgászbot szinte tökéletes, ám néhány jellemzőjére oda kell figyelni. Az egyik ilyen jellemzője, hogy meglehetősen sérülékeny. Megfelelően kell bánni ezekkel a horgászbot típusokkal, nemcsak az elhelyezésre, a szállítás során is figyelni kell rá. Ellenkező esetben a karbon horgászbot eltörhet.

A horgászbot markolata sem mindegy, hogy milyen alapanyagból készül. Nagyon fontos, hogy kényelmes legyen a fogása. Sok esetben a markolat alapanyaga megegyezik a horgászbot alapanyagával. Napjainkban azonban megjelentek a parafa és gumiszivacs markolatok, melyek még kényelmesebbé teszik a horgászatot.

Új eszközre van szüksége, de nem tudja, melyik horgászbot típus mellett döntsön? Tapasztalt munkatársaink segítenek a kiválasztásban.


Horgászbot alapanyagok változásai - eurostar.hu
Horgászbot alapanyagok változásai - eurostar.hu
Horgászbot alapanyagok változásai - eurostar.hu
Horgászbot alapanyagok változásai - eurostar.hu

vissza