Belépés

Belépés


e-mail cím:

jelszó:
Regisztráció


Elfelejtett jelszó
Kosár
0 termék, 0.- Ft
Összesen (nettó): 0.- Ft

Kosárhoz

A termék sikeresen bekerült a kosárba!

tovább vásárolok Kosárhoz

Miért olyan hatékony a feeder bot?

Azt tudjuk, hogy egy feeder bot használatával igen eredményesen lehet horgászni, de mi ennek az oka? Miben rejlik ez a hatékonyság?

http://www.eurostar.hu/botok/feeder-bot

A feeder bot, magyarul etetőbot, pontosan azt teszi, amit a neve is sugall. Egy koncentrált etetést alakítunk ki a feeder bot révén, ez a hatékonyságának az elsődleges oka, hiszen ez jóval könnyebb, mint más módszerek.

A feeder bot finom végszerelékei

Mivel a feeder bot meglehetősen finom végszerelékekkel rendelkezik, ezért igen sikeres vele a horgászat.

Ez egy újabb oka a feeder bot töretlen népszerűségének. Továbbá az érzékeny spiccről se feledkezzünk meg, mely révén a kapás azonnal, könnyen észrevehető.

A felsoroltak alapján máris látható, hogy miért ennyire közkedvelt a feeder bot. Bár nagyon sok gyakorlott horgász is ezt a horgászbotot részesíti előnyben, kezdők számára azonban kifejezetten ajánlott, legalábbis a „tanulási” időszakban.

Feeder bot gyakorlott horgászoknak

Mint fentebb említettük, a feeder bot erősen ajánlott kezdő horgászoknak, de gyakorlott horgászok is előszeretettel használják ezt a típusú horgászbotot.

A feeder bot, a többi horgászbothoz hasonlóan több méretben létezik. Általánosan jól használható a 360-as méret, viszont a 390-es és 420-as mérettel már 150 métert meghaladó távolságokat is elérhetünk. Ez természetesen gyakorlatot igényel, ezért került említésre, hogy gyakorlott horgászok is szeretik a feeder bot használatát.

Feeder bot folyókon

Bár folyóvízi horgászathoz nem feltétlenül a feeder bot a legmegfelelőbb választás, de ha mindenképpen ragaszkodunk ehhez a típushoz, akkor a 390-es heavy vagy az extra heavy alkalmas rá.

Mivel a feeder bot folyóvízre való változata egy külön kategória, ezért vegyük figyelembe, hogy a dobósúly és a táv összefüggése kissé más, mint tavakon. Mivel folyóvízen a 30 méter feletti horgászat nem túl gyakori, ezért a ráírt dobósúly erre a távra értendő. Természetesen kisebb súlyokkal nagyobb távokat is el lehet vele érni.

Ebből látható, hogy a feeder bot miért ennyire népszerű, hiszen szinte univerzális. Kezdők számára pedig kifejezetten ajánlott.


Miért olyan hatékony a feeder bot? - eurostar.hu
Miért olyan hatékony a feeder bot? - eurostar.hu
Miért olyan hatékony a feeder bot? - eurostar.hu

vissza