Belépés

Belépés


e-mail cím:

jelszó:
Regisztráció


Elfelejtett jelszó
Kosár
0 termék, 0.- Ft
Összesen (nettó): 0.- Ft

Kosárhoz

A termék sikeresen bekerült a kosárba!

tovább vásárolok Kosárhoz

A feeder bot karakterisztikája

A feeder bot használata napjainkban a legnépszerűbb Magyarországon, melynek elsődleges oka az egyszerűség és a hatékonyság.

http://www.eurostar.hu/botok/feeder-bot

A feeder bot Angliából származik, ahol komoly háttere van a finomszerelékes horgászatnak. A feeder bot alkalmas arra, hogy a legkisebb rezgéseket is észleljük vele, amire tökéletes eszköz a feeder bot rezgőspicce.

A feeder bot karakterisztikája

A feeder bot kínálatában megtaláljuk a light, medium, medium-heavy, heavy és az extra-heavy típusú botokat. Alább ismertetjük ezek jellemzőit.

Light

Ez a feeder bot 35-40 méteres maximális távolságra használható. A dobósúly 20-40 gramm. A hossza 3,3-3,6 méter. Ez a feeder bot meglehetősen rugalmas. Akkor érdemes használni, ha a legfinomabb szerelék szükséges a horgászathoz.

Medium

A medium feeder bot hossza 3,6-3,9 méter, dobósúlya 30-60 gramm. Pontyhoz ideális választás lehet, főként telepített tavaknál.

Medium-heavy

Ez a típus már egy erősebb feeder bot. Hossza 3,9-4,2 méter, dobósúlya 40-80 gramm. Nagyobb halakhoz ajánlott, valamint akkor is érdemes ezt a feeder bot típust használni, ha olyan távolságot kell elérnünk, amire a medium feeder bot már nem alkalmas.

Heavy

A heavy feeder bot, mint a neve is mutatja, meglehetősen erős. Akár 100 méteres távolságot is elérhetünk vele. A dobósúly 50-100 gramm, a feeder bot hossza 3,6, 3,9, valamint 4,2 méter. Pontyozáshoz kitűnő választás.

Extra-heavy

Ez a feeder bot 100 méter feletti dobótávolságra készült. Kifejezetten nagytestű pontyokhoz ideális. Dobósúlyuk 100-150 gramm. Az extra-heavy feeder bot 4,5 méter hosszú változatban is létezik.

Érdemes még utószóként megemlíteni a picker botokat is, melyek nagy hasonlóságot mutatnak a feeder bot felépítéséhez. A picker bot valójában egy „lekicsinyített” feeder bot, kisebb dobósúllyal (40 gramm alatt), kisebb távolságra. Hosszuk általában 3 méter alatti (2,7 vagy 3 méter). Ezek a horgászbotok azonban kizárólag partközeli horgászáshoz ajánlottak. Nagyobb távolságra a feeder bot valamelyik típusát válasszuk.

Legyen eredményes Ön is feeder bot használatával! Mindenkinek kellemes és eredményes horgászszezont kívánunk!


A feeder bot karakterisztikája - eurostar.hu
A feeder bot karakterisztikája - eurostar.hu
A feeder bot karakterisztikája - eurostar.hu

vissza